Egészségmegőrző terápiák

 

MEGELŐZÉS  –  KEZELÉS  –  TANÁCSADÁS

 

TERMÉSZETGYÓGYÁSZ RENDELŐ

 

 

EGÉSZSÉGMEGŐRZŐ TERÁPIÁK 

A természetgyógyász rendelőben végzett kezelések előzetes bejelentkezés mellett, előre egyeztetett időpontban történnek. A kezelés során, komplex ellátás történik. Ez nem csak a tünetek megszüntetését célozza, hanem az okok feltárására összpontosít. A kezelés időtartama 60 perc. Ekkor történik az állapotfelmérés, az energetikai harmonizálás, illetve a szükséges kézzel (manuális), vagy eszközökkel végzett terápia alkalmazása.

A rendelőben végzett kezelések után, az otthon végezhető légzéssel, mozgással és táplálkozással összefüggő alkalmazások – gyakorlatok – kiválasztása is megtörténik. (pl.: légzésterápia, lassú tornagyakorlatok /mozgáskombinációk/, és a táplálkozási szokásaink újragondolása). A változtatást azonban nem csak fizikai szinten kell megvalósítani, hanem a kialakult tünetek okainak feltárásával az eddigi életvitelünk változtatását is igényli. Általában kúraszerű alkalmazás (három egymást követő kezelés, heti egy-egy alkalommal történő rendszerességgel) szükséges ahhoz, hogy érzékelhető javulás álljon be, közérzeti szinten is. A megelőzés fontossága ma már nem kérdés. Aki ezt az utat választja, heti- vagy kéthetenként történő rendszerességgel, állapotának és kondíciójának megfelelő kezelésben részesül.

 

KEZELÉSI  LEHETŐSÉGEK 

                           

KÉZZEL VÉGZETT TERÁPIÁK

MANUÁLIS TERÁPIA – REFLEXOLÓGIA   

                  

A reflexzóna masszázs, kézzel végzett manuális terápia. A test belső szerveinek kivetülése, a testfelszín különböző területein (talp, tenyér, hát, has stb.) megtalálhatók, melyeket ingerelve (masszírozva, simítva) a szervezet működésére hathatunk. Ezeken keresztül a szervek és szervrendszerek működését gyorsíthatjuk (stimulálhatjuk) vagy lassíthatjuk (szedálhatjuk), ezáltal a szervezet harmonikus működését elérhetjük. A reflexológiát, a természetgyógyász nemcsak különféle tünetek enyhítésére, vagy megszüntetésére használja, hanem állapotfelmérésre és megelőzésre is. Az állapotfelmérést követően, a pácienssel megbeszélve történik a kezelés, melynek időtartama 30-60 perc, attól függően, hogy egyéb beavatkozást kell-e még végezni a gyógyulás érdekében.      

                        

MANUÁLIS TERÁPIA – AKUPRESSZÚRA

                  

A természetgyógyászati kezelések közé tartozik a manuális terápia másik lehetősége is, melyet akupresszúrának nevezünk. Ez a kezelési forma, a testet működtető energiapályák megfelelő pontjainak (akupunktúrás pontok) kézzel történő nyomását jelenti. Ezzel az energiapályák és egyben a szervezet megfelelő működését segíthetjük elő. Az akupresszúra alkalmazható idős embereknél, nőknél, gyermekeknél, és tűre érzékeny személyeknél is. Kezelhetünk akut, vagy krónikus betegségeket is. Ezzel a kezelési móddal is kiegészíthetjük az egyéb terápiás lehetőségeket.

 

MANUÁL TERÁPIA – KIROPRAKTIKA – ÍZÜLETI KIMOZGATÁSOK

                    

A kézzel végzett terápiák következő lehetősége az ízületi kimozgatásokkal járó beavatkozás, melynek megnevezése lehet a „yumeiho” –  vagy kiropraktika. Ebben az esetben, ízületi elmozdulások következtében kialakult fájdalmakkal járó tünetek (gerinc, derék, váll, nyak, stb.) kezelhetők hatékonyan. Úgy a hirtelen kialakult, mint a már régen fennálló, fájdalmakkal járó tünetekre is alkalmazható ez a terápiás lehetőség. A kezelés teljes mértékben személyre szabott. Általában kúraszerű alkalmazás (három, maximum négy kezelés, heti egy alkalommal történő rendszerességgel) szükséges ahhoz, hogy érzékelhető javulás álljon be, közérzeti szinten is. A már régóta fennálló betegségek esetében, egy-egy kúrát követő 3-4 hét után, ismételt ellenőrzésre kerül sor. A tünetek függvényében történhet teljes-, vagy részkúra kezelés, és ezt követően fél- egy éves tünetmentes állapot következhet. A manuál terápiának megvan a helye a mozgásszervi betegségek gyógyításában, és fontos kiegészítője az akadémikus orvoslásnak.

 

ENERGETIKAI TERÁPIA – BIOENERGETIKA

                  

Az energetikai állapotfelmérés, az egyén teljes „holisztikus” (test – lélek – szellem) alapú áttekintését és a szükséges energetikai értelmezését jelenti. Az energetikai kezelés során, a szervezet egészséges működését biztosító energiapályák (meridiánok), energiaközpontok (csakrák) és energiatestek (aura) egységes és egészséges működésének helyreállítása történik meg. Ez a folyamat, a finomrezgésekkel történő „harmonizálás” során történik, melyet a kezelő személy a befogadó személlyel együtt valósít meg. Ez az energetikai “gyógyítási” folyamat nem igényel semmilyen előkészítő, vagy rituális jellegű jelképrendszer használatot, cselekvést vagy gyakorlást.  Nem vár el semmilyen jellegű hitbeli, vagy világnézeti elkötelezettséget vagy azonosulást senkitől sem. A páciens részéről csak befogadó jellegű hozzáállást és a megfelelő nyugalmi helyzet biztosítását igényli. A kezelés során kell meggyőződnie a „befogadónak”, hogy milyen változás történt. Azt kell elhinnie, ami megtörtént, és amit megtapasztalt. Ez a hit, csupán a megtapasztaláson alapuló érzetek és érzések észlelését és elfogadását jelenti.

                      

KAPCSOLÓDÓ  TERÁPIÁK

ENERGETIKAI TANÁCSADÁS

Sok ember számára szükségessé válhat időnkét, egy-egy manuál terápiás, vagy egyéb fizikális kezelés. Ezek azonban sok esetben, csak tüneti kezelések és nem teszik lehetővé a mélyen fekvő – talán már rég elfelejtett történések blokkjainak feloldását. 

Felismerve életük bizonyos negatív eseménysorozatainak okait, és érthetővé válik számunkra az ok és okozat összefüggése, máris közelebb kerülhetünk a megoldáshoz.

Az állapotfelmérést követő beszélgetés során, felszínre kerülhetnek azok a dolgok, melyek a hétköznapi életünk során esetleg nem voltak felismerhetők. 

A test, – mint pontos kijelző rendszer – minden változást vagy szükséges változtatást, fizikai tünetek formájában kijelez, megmutat. Az összefüggések értelmezése és összefoglalása, a terapeuta feladata. A felismerés, – bizonyos életciklusban – életkortól függetlenül, mindenki számára  segítséget nyújthat.  

A múltbeli történéseknek lehetnek visszamaradt, energetikai blokkjai is – a személy energetikai rendszerébe kötődve – melyeket szükséges feloldani. Megismerve a megoldás lehetőségeit, a személy feladata, hogy alkalmazza azokat és beépítse napi életvitelébe a szükséges változásokat.

Amennyiben teszünk a dolgok megváltozásáért – bármilyen csekélynek tűnjenek is azok – a változásokat a test fizikai szinten is, minden esetben visszajelzi.

PERINATÁLIS VESZETESÉGEK FELTÁRÁSA, KIVEZETÉSE

Életünk eseményeinek lenyomatai megmaradnak az energetikai rendszereben. Amennyiben ezek feldolgozása és kivezetése nem történik meg, olyan mély lelki terheket visel és hordoz a személy, amelyekről esetleg tudatos szinten, még Ő sem tud.

Ilyen lelki terhek, a szeretett személy elvesztése után érzett gyász, illetve a várt gyermek magzati, vagy születés utáni elvesztés traumája.

Ezeket a mély – érzelmi sokkot is kiváltó – érzések szerteágazóan gyökereznek a személy tudatában, anélkül, hogy azok akár tudatos szintre emelkednénk. Ez az állandósult teher érzete, gátolja és megnehezíti a személy életvitelét.

Ennek a tehernek a kivezetéséhez kell segítséget nyújtanunk.

Közös akarattal azonban sikerülhet átminősíteni, az átélt sokk, vagy trauma lenyomatait, és felszabadító érzésekkel, megnyugvással, teljes életet élet tovább a személy.

—————————————————————————————————————————————-

AZ ALTERNATÍV LEHETŐSÉGEK ÉS ESZKÖZÖS TERÁPIÁK, NEM HELYETTESÍTIK ÉS NEM TESZIK SZÜKSÉGTELENNÉ, DE KIEGÉSZÍTHETIK A RENDSZERES ORVOSI VIZSGÁLATOKAT ÉS SZŰRÉSEKET!

 

 

Jelentkezés » Kapcsolat menüpont