Alapítvány bemutatása

 

A FÉNYVILÁG Alapítványt, mint közhasznú szervezetet, 2004 novemberében magánszemélyek hozták létre.

Tevékenységében fő célkitűzéseként az emberek, kiemelten a gyermekek és mozgáskorlátozottak életminőségének javítása, és az esélyegyenlőség megteremtése szerepel.

Működése során az egyik kiemelt tevékenység, az alternatív egészségügyi szolgáltatás. Regisztrált természetgyógyász rendelővel és képzett természetgyógyász vezetésével számos, segítséget igénylő számára nyújtottunk és nyújtunk enyhülést, vagy gyógyulást.

Szükség esetén nem csak a rendelőben, hanem kihelyezett formában is végeztük és végezzük megelőző, gyógyító és rehabilitációs tevékenységünket.

A kiegészítő, természetes gyógymódok elérhetőségének és alkalmazásának biztosítása mellett, elengedhetetlenné vált a képzett és felkészült egészségügyi szakdolgozói szakasszisztencia továbbképzése is.

Folyamatosan lehetőséget biztosítunk az egészségügyi szakdolgozók számára (pl.: egészségügyi asszisztensek, természetgyógyászok), hogy a munkakör betöltéséhez szükséges szabadon választható továbbképzéseken vegyenek részt.

Ezzel megszerezhetik azokat a továbbképzési pontokat, mellyel 5 éves időtartamig – a további jogszabályi feltételek biztosítása mellett – végezhetik tevékenységüket.

A továbbképzés során megszerzett pontokat, a rendeletekben meghatározott módon rögzítjük, és továbbítjuk az egészségügy nyilvántartási rendszer keretein belül a megfelelő nyilvántartásokhoz.

Oktatási tevékenységünket, bejegyzett oktatási intézményként folytatjuk és biztosítjuk a magas szintű szakmai fejlődési lehetőséget.

Valós igényként merült fel a felvilágosító, ismeretterjesztő és a lakosság tájékoztatását szolgáló rendezvények, szervezése és lebonyolítása.

Ennek érdekében folyamatosan szervezünk és rendezünk olyan előadásokat, sorozatokat, melyben az érdeklődők megismerkedhetnek szerves műveltségünk gyökereivel.

Ezek megismerésével gazdagodhatnak testi, lelki és szellemi szinten.

Ősi hagyományaink és tudásunk feltárásával, és a hétköznapok eseményeiben történő alkalmazásával, szebbé, könnyebbé és élhetőbbé tesszük világunkat ezekben az embert próbáló időkben.

Célunk, az ősi magyar hitvilág gyökerei alapján az egészségmegőrzés, betegségmegelőzés lehetőségeinek megismertetése.

Ennek magas szintű megvalósítása mellett, népünk hitvilági bölcsességeinek és tudásának átadása is alapvető feladattá vált.

Hitvilágunk alapjai szerint, mindennapjaink jeles eseményének megerősítése, –
(pl.: esküvői szertartások (táltos esküvők) – szervezése és rendezése is szerepel az elérhető és igényelt lehetőségek között.